skip to Main Content

Maastricht diesel rijden

Wilt u na 2019 in Maastricht diesel rijden, let dan goed op. Ook de stad Maastricht gaat een milieuzone invoeren. Deze gemeente pakt het anders aan dan de overige steden met een milieuzone, want het wordt een systeem met een milieuvignet, naar voorbeeld van Duitsland.

In Maastricht diesel rijden

Wie nu met een diesel in Maastricht komt en van plan is dat volgend jaar te blijven doen, doet er goed aan het nieuws uit Limburg in de gaten te houden. De gemeente wil diesels van voor 2006 en bezinemotors van voor 1990 niet meer toelaten in de stad, als ze geen milieuvignet hebben. Deze regeling geldt voor auto’s, bestelauto’s, bussen, vrachtwagens, en men heeft zelfs plannen om vervuilende brommers en motoren te weren uit de binnenstad van Maastricht.

Maastricht diesel rijden vignet

foto Autoweek

Milieuvignet

De gemeente is nog aan het bekijken hoe een en ander zal worden aangepakt. In elk geval wil Maastricht als eerste gemeente in Nederland een milieuvignet invoeren, zo meldt de NOS, en niet werken met cameracontrole en kentekenherkenning zoals bijvoorbeeld Rotterdam, Utrecht en Arnhem doen.
Wethouder Krabbendam zegt dat een systeem zoals de andere steden hebben niet werkbaar is voor een stad als Maastricht, waar zoveel Duitse en Belgische auto’s komen. Het vignet is al verplicht in zeventig steden in Duitsland. Daarbij aansluiten is volgens Krabbendam de gemakkelijkste oplossing. Mede omdat veel Limburgers al een Duits vignet hebben.
De plannen worden nu verder uitgewerkt, zodat er na de zomer een definitieve beslissing valt.

Uw diesel verkopen?

Woont u in Maastricht of komt u er vaak en wilt u vanwege dit nieuws van uw diesel af? Wordt het lastig om uw diesel in Maastricht te verkopen? Bel ons dan op 085-760 01 44 of vul ons contactformulier in. U krijgt dan een vrijblijvend bod op uw auto. De verkoop van uw diesel kan zo snel geregeld zijn. Bovendien halen we de auto gratis bij u op en krijgt u meteen de vrijwaring en het geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logos
Back To Top