skip to Main Content

Milieuzone Arnhem Diesel wordt geweerd

Nieuws voor de dieselrijders in Arnhem Diesel wordt geweerd uit de binnenstad als de dieselauto een bepaalde leeftijd heeft. Het vrachtwagenverbod wordt uitgebreid naar personenauto’s op diesel.

Arnhem diesel vrachtwagens Euro IV

Arnhem heeft al een milieuzone. Deze geldt nu voor vrachtverkeer. Volgens de website van de Gemeente Arnhem zelf: “Om de luchtkwaliteit in de binnenstad van Arnhem te verbeteren is met ingang van 1 juli 2014 een milieuzone voor vrachtverkeer ingesteld. De zone betreft het gebied binnen de centrumring van Arnhem inclusief de centrumring zelf.” Verder schrijft de gemeente daar dat het verbod nu nog van toepassing is op vrachtwagens die onder de Euro 4 norm zitten. Zij riskeren een boete van 230 Euro per keer, als ze op de centrumring rijden terwijl ze niet aan de regels voldoen.

Arnhem diesel personenwagens Euro III

Arnhem diesel milieuzone

Milieuzone Arnhem – © Gemeente Arnhem

De huidige milieuzone in Arnhem wordt per 1 januari 2019 uitgebreid naar personenwagens. Vanaf die datum zullen auto’s met Euro 3 of lager de zone ook niet meer in mogen. Het gaat dan om dieselauto’s van 2004 en ouder. Sommige dieselauto’s van voor 2006 mogen het centrum van Arnhem nog wel in, mits ze voldoen aan Europese eisen. De maatregel is ingesteld ten gunste van de luchtkwaliteit in de stad. Na een eerder voorstel van het college voor uitbrieding van de milieuzone, is er een nader onderzoek gedaan. Hieruit kwam dat de luchtkwaliteit in Arnhem nog meer zou verbeteren als de milieuzone strenger werd en ook auto’s ging weren.

Nog meer steden met milieuzones

Arnhem is niet de enige stad in Nederland met een milieuzone. Ook Utrecht, Rotterdam en Amsterdam hebben dit. Wel is Arnhem de strengste van de vier steden. Overigens worden ook in het buitenland dit soort maatregelen genomen, bijvoorbeeld in Duitsland, Parijs en Antwerpen.

Uw diesel verkopen?

Als u in Arnhem woont of er regelmatig rijdt, en u zit met een diesel die vanaf volgend jaar de milieuzone niet in mag, dan kunnen we ons indenken dat u ervan af wilt. Vul ons contactformulier in of bel ons op 085-760 01 44. U krijgt dan een vrijblijvend bod op uw auto. De verkoop van uw diesel kan zo snel geregeld zijn. Bovendien halen we de auto gratis bij u op en krijgt u meteen de vrijwaring en het geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logos
Back To Top