skip to Main Content

Auto verkopen zonder APK; Auto inkoop Service; eenvoudig binnen 24 uur!

  Verkoop nu uw auto

  Vul hier uw kenteken in:

  Merk

  Model

  Vervaldatum APK


  Auto verkopen zonder APK

  Uw auto is afgekeurd, de APK is verlopen en u gaat de auto niet meer opnieuw naar de APK-keuring doen. Of er is een andere reden waarom de auto geen APK meer heeft. Wat dan, kunt u de auto dan nog verkopen? Jawel, dat kan. Het aanbieden van uw ongekeurde auto bij ons is geen probleem. Bel een van onze inkopers op 085-76 00 144 en bespreek uw situatie en uw wensen. Tijdens dit gesprek geeft u ons informatie over de auto en op basis daarvan doen wij u een reëel bod. U kunt dus uw auto verkopen zonder APK op een snelle en handige manier.

  In plaats van bellen kunt u ook uw auto zonder APK vrijblijvend online aanmelden via ons aanmeldformulier. Op die manier hebben wij dan de basisgegevens van uw auto al in ons systeem, en kunnen we tijdens het telefoongesprek dat volgt meteen praten over de verkoopprijs en de ophaaldetails. We halen auto’s op door heel Nederland, op een van te voren afgesproken datum, tijd en plaats. Geen ingewikkeld gedoe dus, maar gemak voor u.

  Een auto verkopen zonder APK? Dit zijn uw mogelijkheden

  Uw auto verkopen zonder APK; het is mogelijk, maar dan komt u wel complicaties tegen. Als uw auto geen APK keuring heeft, dan is deze waarschijnlijk afgekeurd. Misschien waren de kosten te hoog om deze te laten repareren en wilt u een nieuwe auto aanschaffen. Het resultaat is dat u met een auto zonder APK zit opgescheept die u, zo denkt u, aan de straatstenen niet kwijt kunt. In dit artikel bekijken we de opties die u nu heeft en geven we u alle redenen om uw auto te verkopen zonder APK via Auto Inkoop Service.

  Een auto verkopen zonder APK, is dat mogelijk?

  Het zal altijd gemakkelijker zijn om een auto te verkopen die wel APK gekeurd is. Dat komt doordat dit verkopers de zekerheid geeft dat uw auto in een goede staat verkeert. En is dat recentelijk nog gebeurd, dan betekent dat dat ze zelf eerst nog een tijd met de auto rond kunnen rijden voordat deze weer moet worden gekeurd. De kopers zullen dus veel sneller voor een auto kiezen die wel APK gekeurd is, simpelweg omdat het zekerheid biedt. Er zijn mogelijkheden om uw auto te verkopen zonder APK, en deze bespreken we hier beneden, maar de prijs die u dan voor uw auto krijgt is – logischerwijs – aanzienlijk lager.

  Een auto zonder APK is een sloopauto

  U kunt een auto zonder APK zien als een sloopauto. U mag er namelijk niet meer de weg mee op en uw verzekering zal geen claim uitkeren als u toch met uw auto gereden heeft. Het is zelfs strafbaar als de politie u aantreft in het verkeer met een auto zonder APK. U krijgt van hen een boete en de Rijksdienst voor het Wegverkeer doet er dan nog een schepje bovenop. Als u de auto naar een garage wilt brengen dan moet deze dus met een sleepwagen worden vervoerd. Uw auto mag 2 maanden na de APK-vervaldatum nog op de openbare weg geparkeerd worden en daarna moet deze óf zijn goedgekeurd óf het kenteken moet zijn geschorst. U heeft dus weinig tijd om actie te ondernemen.

  Waarom de auto verkopen zonder APK?

  Er zijn verschillende reden om een auto zonder APK te willen verkopen, goede redenen. Een belangrijke reden is dat u niet meer in de auto mag rijden. De auto had verplicht gekeurd moeten zijn voor een bepaalde datum, en ook nog goedgekeurd. Is ie dat niet, dan kunt u een flinke boete krijgen. En wat heeft u aan een auto waar u niet mee de openbare weg op kunt? Evengoed loopt de wegenbelasting gewoon door, de verzekeringspremie ook, dus het is een kostenpost geworden. Daar zit niemand op te wachten.

  Hoe gaat dat, een auto verkopen zonder APK

  Wij kopen auto’s; ook uw auto verkopen zonder APK kan bij ons. U kunt deze bij ons aanbieden via een telefoontje, een appje (eventueel met foto’s), of via het aanmeldformulier op onze website. We reageren altijd snel. Aarzel niet en vraag om ons bod voor uw auto. Het is vrijblijvend en zo weet u snel waar u aan toe bent, en kunt u orde op zaken stellen.

  Auto Inkoop Service

  Apk Keuring Verlopen
  Apk Keuring Afgekeurd

  Welke mogelijkheden heeft u?

  Er zijn wel degelijk mogelijkheden om uw auto te verkopen zonder APK. En het is niet verboden om deze te verkopen. Het probleem is dat het moeilijk zal zijn om kopers te vinden. U kunt een auto verkopen zonder APK aan particulieren via een verkoopwebsite, u kunt deze verkopen of inruilen bij een garage of dealer, u kunt hem veilen en u kunt Auto Inkoop Service inschakelen. Wij kopen alle auto’s en dan meestal binnen 24 uur. Hier bespreken we deze opties in wat meer detail.

  Er worden op verkoopwebsites ook auto’s aangeboden zonder APK. Wilt u op deze manier uw auto verkopen zonder APK, dan zijn er een aantal zaken die u in de gaten moet houden. Het is wel degelijk mogelijk en doe-het-zelvers zijn vaak op zoek naar een koopje. Het is dus zaak dat u uw auto zo goed mogelijk te koop zet en probeert om toch de concurrentie aan te gaan, ook al is uw auto niet APK gekeurd. Dat doet u natuurlijk door een mooie prijs te vragen, maar ook de kwaliteit van uw advertentie is dan bijzonder belangrijk. We hebben hier enkele tips voor u samengesteld waarmee u uw auto kunt verkopen zonder APK aan een particulier.

   

  1. Gebruik een specialistische website

  Er zijn verkoopsites specifiek voor de verkoop van schade- en sloopauto’s. Ook zijn er andere verkoopsites die specialistisch zijn, bijvoorbeeld voor het merk van uw auto of omdat deze andere bijzondere kenmerken heeft. Als u een dergelijke website kunt vinden om uw auto te verkopen zonder APK, dan trekt u kopers aan die bij voorbaat al interesse hebben in uw type auto. Of ze zijn juist op zoek naar een auto zonder APK. Het is veel gemakkelijker om de concurrentie aan te gaan met soortgelijke auto’s dan met nieuwe en goede auto’s.

   

  1. Maak de perfecte advertentie

  Een auto verkopen zonder APK is al lastiger, dus het is nog belangrijker dat u dan een advertentie maakt waarmee u kunt concurreren met de rest. Op grote autoverkoop websites staan soms wel duizenden auto’s te koop en daar moet u proberen uit te springen. Wilt u uw auto verkopen zonder APK, dan zorgt u ervoor dat u goede foto’s maakt. Dat betekent dat u dit met een goede camera doet, bij voldoende licht en uiteraard is uw auto helemaal schoon. Deze moet er op zijn paasbest uitzien. De tekst is ook belangrijk. Het is goed om eerlijk te zijn en duidelijk te vermelden waarom de auto niet door de APK keuring is gekomen en hoeveel het zou kosten om de keuring uit te laten voeren. Uiteraard heeft u dan ook de unieke verkooppunten van uw auto aan, want het is niet alleen negatief. Uw auto heeft vast nog kwaliteiten waar kopers geïnteresseerd in kunnen zijn.

   

  1. Vraag een goede prijs

  Iemand doet u in principe een gunst om u van uw APK-afgekeurde auto te verlossen en daar mag wat tegenover staan. Als u uw auto zo te koop kunt zetten dat dit voor een liefhebber echt een kans is die ze niet mogen missen, dan is de APK voor hen vaak te overzien. Dit doet u door een sterke advertentie te plaatsen, maar ook door een goede prijs te vragen. Een auto verkopen zonder APK doet u door eerst de dagwaarde van uw auto op te zoeken. Vervolgens gaat u op zoek naar andere advertenties met dezelfde auto’s die zonder APK te koop worden aangeboden. Beoordeel welke verkooppunten uw auto nog wel heeft en kies voor een concurrerende, maar eerlijke prijs. Houd er rekening mee dat een koper hier mogelijk nog wel wat van af zal proberen te halen. Gaat u uw auto verkopen zonder APK, dan zal het vaker in onderhandelingen uitlopen.

  U kunt uw auto ook verkopen zonder APK als u naar een garage of een dealer gaat. U krijgt er dan geld voor of u kunt hem inruilen. Het geld dat u van hen ontvangt is afhankelijk van wat ze met uw auto willen doen. In alle gevallen bent u snel van uw auto af, maar krijgt u er misschien niet voor wat u zou willen.

  Als een dealer of garage uw auto zonder APK wil kopen om deze te repareren of restaureren, dan krijgt u er waarschijnlijk nog het meeste geld voor. U kunt dit geld dan gebruiken om een nieuwe auto mee te betalen. Dit is voor u voornamelijk erg gemakkelijk want u bent in één handeling direct van uw APK-afgekeurde auto af. Het bedrag dat u dan nog krijgt laat soms te wensen over. Een garage en dealer wil natuurlijk ook winst maken en dat betekent dat ze een lagere prijs zullen bieden dan u misschien in gedachten had. Deze optie is ideaal als u voor gemak kiest en dan de financiële kant voor lief neemt.

  U kunt uw auto ook verkopen zonder APK als u deze als donorauto aanbiedt. De garage of de dealer zal dan onderdelen uit uw auto gebruiken om andere auto’s mee te repareren. In dit geval krijgt u vaak niet meer dan de schrootwaarde van de auto en dat is aanzienlijk minder dan wanneer de garage denkt de auto nog te kunnen repareren. Dit is een goede optie als u een auto verkopen wilt zonder APK waarvoor de onderdelen lastiger te krijgen zijn, of veel geld waard zijn.

  U kunt ook altijd proberen om uw auto te veilen. Dit is een wat riskante optie, want de prijs die u krijgt is afhankelijk van degenen die op die dag aanwezig zijn. Een auto verkopen zonder APK via een veiling is te vergelijken met het verkopen aan particulieren. U doet er dus ook goed aan om uw auto dan op een zo positief mogelijke manier aan te kondigen, maar tegelijkertijd eerlijk te zijn over waarom de APK is afgekeurd en wat er gedaan en betaald moet worden om hem weer de weg op te krijgen. Een nadeel van een autoveiling ten opzichte van een particuliere verkoop is dat het veilinghuis als een bemiddelaar werkt en u daar dus een tarief voor moet betalen. Vaak is dat een percentage van het bedrag dat u voor uw auto gekregen heeft. Gaat u uw auto verkopen zonder APK via een veiling dan moet u dus allereerst het geluk hebben van een goed bod en ten tweede moet u dan ook rekening houden met een betaling aan het veilinghuis.

  Is uw auto oud, heeft deze geen interessante kenmerken meer en is een reparatie echt niet meer de moeite waard, dan is het mogelijk beter om hem naar de schroot te brengen. U krijgt er dan een minimaal bedrag voor, maar iets is beter dan niets. Daarnaast wordt uw auto dan goed verwerkt en volgens de regels uit elkaar gehaald en in elkaar geperst. Een groot nadeel van deze optie is dat u niet met uw auto mag rijden. Dat betekent dus dat u voor de kosten van een sleepwagen moet betalen en vaak zijn deze maar iets minder dan het geld dat u voor uw sloopauto krijgt. Deze optie zal u weinig winst opleveren, maar u bent daarna wel op een verantwoorde manier van uw auto af.

  De beste manier om uw auto zonder APK toch te verkopen is door Auto Inkoop Service in te schakelen. Wij kopen namelijk alle auto’s, ongeacht de staat, de leeftijd, het merk, de kilometerstand en de APK keuring. We bieden altijd een bedrag dat conform de marktwaarde van uw auto is en komen uw afgekeurde auto bij u thuis ophalen, of ergens anders als u dat aangeeft. De meeste auto’s zijn via ons binnen 24 uur verkocht, of deze nu wel- of geen APK keuring hebben. U bent dus snel van uw afgekeurde auto af en kunt er ook een zeer geschikte prijs voor verwachten.

  U hoeft nergens heen met de auto

  Als u met ons bod akkoord gaat maken we meteen een afspraak voor het ophalen van de auto. Dit is gratis, en u ontvangt van de chauffeur, direct het afgesproken bedrag en de RDW vrijwaring als hij de auto bij u ophaalt. De motorrijtuigenbelasting wordt door deze vrijwaring automatisch gestopt en u loopt niet meer het risico een boete te krijgen voor uw auto zonder APK. U heeft het document ook nodig om uw autoverzekering op te zeggen. Orde op zaken stellen kan zo eenvoudig zijn.

   

  In drie stappen van uw auto zonder APK af

  De methode die we bij Auto Inkoop Service hanteren is erg simpel. In de meeste gevallen bent u binnen 24 uur van uw auto af. Door met ons verder te gaan laat u het zware werk aan ons over en hoeft u zelf alleen de auto en de papieren aan te leveren. Een auto verkopen aan ons gaat in drie snelle stappen.

   

  1. Uw kenteken doorgeven

  Door uw kenteken aan ons door te geven, vertelt u ons dat u uw auto wilt verkopen. U gaat dan geen overeenkomst of verplichting aan, dus dit is gratis en vrijblijvend. Er is een duidelijk veld op onze website waarin u het kenteken doorgeeft. U zal dan binnen 15 minuten een ontvangstbevestiging van ons krijgen en we gaan met uw aanvraag aan de slag. Binnen 2 uur ontvangt u een bod. Deze is altijd conform de huidige marktwaarde van de auto die u wilt verkopen.

   

  1. U reageert op ons bod

  Op dit moment heeft u de mogelijkheid om ons bod niet te accepteren. U heeft dan niets verloren, maar u weet wel wat wij voor uw auto kunnen bieden. Neemt u ons bod niet aan, dan gaan we allebei weer verder met waar we mee bezig waren, even goede vrienden. Accepteert u ons bod wel, en dat is meestal het geval, dan vragen we u om een ontmoetingsplek en –tijdstip. We regelen de vrijwaringspapieren via de RDW. Wilt u contant betaald krijgen, geef dat dan direct ook even door.

   

  1. Uw auto zonder APK is verkocht

  We ontmoeten elkaar op de afgesproken plek en wij nemen de papieren en de sleepwagen mee. We bekijken uw auto en maken het geld direct over. Hier krijgt u uiteraard een bewijs van. U krijgt van ons ook alvast de vrijwaringspapieren. Het enige wat u dan nog moet doen is ons de sleutel overhandigen en uw auto zonder APK is verkocht. Een auto verkopen zonder APK kan nergens gemakkelijker dan bij Auto Inkoop Service.

  Vragen? Chat met ons op WhatsAPP

  Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 – 21:00 uur

  logos
  Back To Top