skip to Main Content

Bakwagen verkopen; Auto inkoop Service; eenvoudig binnen 24 uur!

  Verkoop nu uw auto

  Vul hier uw kenteken in:

  Merk

  Model

  Vervaldatum APK


  Bakwagen verkopen

  Een bakwagen verkopen doe je natuurlijk alleen als je er een goede prijs voor kan krijgen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een bakwagen van de hand wilt doen. Het kan zijn dat de bak niet meer voldoet aan je wensen, hij kan te klein of juist te groot zijn. De markt voor bakwagens is natuurlijk een stuk kleiner dan bijvoorbeeld voor personenwagens of trekkers, maar desondanks kun je ook een bakwagen prima verkopen voor een uitstekende prijs. Deze bakwagens worden vaak doorverkocht naar het buitenland waar ze in veel gevallen nog jarenlang dienst kunnen doen.

  Waar kan ik mijn bakwagen verkopen voor een mooie prijs?

  Een bakwagen verkopen doe je natuurlijk aan degene die er de beste prijs voor biedt. De waarde van een bakwagen hangt af van een aantal factoren. Een paar belangrijke aandachtspunten zijn

  • De staat van de bakwagen
  • De afmetingen
  • De kwaliteit van de banden
  • De leeftijd

  Afhankelijk van hoe jouw bakwagen scoort op deze punten kan er een prijs worden geboden.

  Kan ik mijn bakwagen snel verkopen?

  Er kan een reden zijn om je bakwagen snel te willen verkopen. Bijvoorbeeld als je een nieuwe of een volgende gebruikte bakwagen hebt gekocht en je vorige bakwagen dus alleen maar in de weg staat. Dan is het goed te weten dat een bakwagen verkopen nu ook heel simpel online kan. Net zoals je op verschillende inkoopsites een personenwagen kunt aanbieden voor verkoop, zo werkt dat ook met bakwagens. Je kunt dat wat je wilt verkopen online aanbieden. Aan de hand van je beschrijving en foto’s wordt er zo snel mogelijk een bod gedaan. Als je instemt met het bod dan kan de koop al binnen een paar uur geregeld zijn.

  Wat is de markt voor gebruikte bakwagens?

  Gebruikte bakwagens worden soms doorverkocht naar afnemers in Nederland. Het kan zijn dat een transporteur op zoek is naar een nieuwe bakwagen. Maar veel van de bakwagens die in Nederland worden ingekocht zijn bedoeld voor export naar het buitenland. Deze wagens komen vaak terecht in landen in Oost- en Zuid-Europa, maar ook daarbuiten. Landen in Azië en Afrika zijn vaak ook zeer geïnteresseerd in gebruikte bakwagens uit Nederland. Omdat de levensstandaard in veel landen een stuk lager ligt dan in Nederland, zijn zij vaak aangewezen op gebruikt materiaal. Dit is geen probleem, want alle bakwagens die worden verkocht voor hergebruik worden uiteraard grondig nagekeken om onveilige situaties te voorkomen.

  Vragen? Bel ons direct op

  Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 – 21:00 uur

  Kan ik ook een bakwagen met schade verkopen?

  Uiteraard is het ook mogelijk om een bakwagen met schade te voorkomen. Een bak kan bijvoorbeeld beschadigd raken als de vrachtauto is geschaard of als er een aanrijding heeft plaatsgevonden. Ook een bakwagen met brandschade kan nog bruikbare onderdelen bevatten en is dus in principe verkoopbaar. De prijs die wordt geboden als je een bakwagen met schade wilt verkopen is uiteraard afhankelijk van de aard en ernst van de schade. Als de wagen nog rijdt en kan worden gerepareerd zal de prijs hoger zijn dan wanneer alleen bepaalde onderdelen nog bruikbaar zijn.

  Hoe is het transport geregeld van een verkochte bakwagen?

  Vrijwel alle bedrijven aan wie je online een bakwagen kunt verkopen regelen zelf het transport. Daar hoef je je dus geen zorgen om te maken. Als de bakwagen nog kan rijden wordt hij opgehaald door een truck, als dat niet meer het geval is wordt er voor een andere manier van transport gezorgd. In de meeste gevallen kan de koper je bakwagen nog dezelfde dag of de volgende dag ophalen. De overdracht van het kenteken wordt ook meteen geregeld zodat je niet langer verantwoordelijk bent mocht er bijvoorbeeld een aanrijding met de bakwagen plaatsvinden. Let er op dat bakwagens een eigen kenteken hebben dat afwijkt van dat van de truck. Zorg er bij de overdracht dus voor dat de juiste kentekenpapieren worden overgedragen en dat het juiste kenteken wordt overgeschreven op de naam van de nieuwe eigenaar.

  Hoe krijg ik het beste bod op mijn bakwagen?

  Het kan soms aantrekkelijk zijn om bij meerdere inkopers van bakwagens te informeren als je een bakwagen wilt verkopen. Er kunnen grote verschillen zitten in de prijs die wordt geboden voor je wagen. Natuurlijk kijken kopers naar dezelfde kenmerken, maar het prijsverschil kan zitten in de mogelijke afzetmarkt van de koper. Als hij er een koper voor heeft die een goede prijs geeft dan kan het bod op je bakwagen zomaar flink hoger liggen dan bij een koper die niet zo snel kan doorverkopen. Als je bij meerdere aanbieders informeert kom je er ook snel achter of je een redelijk bod krijgt op je bakwagen.

  Zit er prijsverschil in het merk van de bakwagens?

  Uiteraard is er prijsverschil in verschillende merken bakwagens. Dat heeft te maken met de kwaliteit van het materiaal, net zoals dat geldt voor personenwagens of motoren. De aanschafprijs bij nieuwe aankoop laat dat verschil ook al zien. Maar de markt voor bakwagens is natuurlijk wel veel kleiner dan die voor personenwagens. Daardoor zit er in de prijzen die worden geboden als je bakwagens wilt verkopen niet zo veel verschil als tussen bepaalde merken personenauto’s. De kopers die reageren op een online aanbod als je een bakwagen te koop hebt weten doorgaans heel goed wat de marktwaarde is en zullen dan ook een goede prijs bieden die is gebaseerd op de beschikbare informatie.

  Pas op voor malafide handelaren in bakwagens

  Verkoop je bakwagen alleen aan een bedrijf dat betrouwbaar is. Vraag eventueel om aanbevelingen bij collega bedrijven. Verkoop je bakwagen niet aan een malafide handelaar. Als er bijvoorbeeld iets misgaat met de overdracht van het kenteken, bewust of onbewust, dan ben jij verantwoordelijk als er een ongeluk of verkeersovertreding wordt begaan waar jouw voormalige bakwagen bij betrokken is. Dit kan je veel problemen bezorgen, zeker als er sprake is van lichamelijk letsel of een strafbaar feit. Verkoop dus alleen als je zeker weet dat je te maken hebt met een betrouwbare handelaar die goed bekend staat en waarvan je zo goed als zeker weet dat er op een eerlijke manier wordt gehandeld.

  Heb je vragen? Neem contact met ons op

  Onze bakwagen verkopen is dus eenvoudig, snel en transparant. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden of je te helpen bij het aanmeldproces.

  Auto Inkoop Service - Auto Sloperij

  Bakwagen verkopen

  Vragen? Chat met ons op WhatsAPP

  Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 – 21:00 uur

  logos
  Back To Top