skip to Main Content

Mijn auto verkopen; Auto inkoop Service; eenvoudig binnen 24 uur!

  Verkoop nu uw auto

  Vul hier uw kenteken in:

  Merk

  Model

  Vervaldatum APK


  Mijn auto verkopen

  U kent dat gevoel vast wel: “Ik wil mijn auto verkopen”. Alleen hoe pakt u dat nou het beste aan? Het gaat u erom dat u een mooie prijs krijgt, en dat uw auto snel verkocht is. Om zowel een goede prijs te krijgen als snel van uw auto af te raken, dat is een hele kunst. Gelukkig is met de komst van het internet dit een stuk eenvoudiger geworden. Wanneer u denkt: “Ik ga mijn auto verkopen”, dan is meestal de eerste stap het internet opgaan en kijken wat de mogelijkheden zijn. Dan komt u al snel terecht bij bedrijven of particulieren om uw auto aan te verkopen.

  Ik wil snel mijn auto verkopen

  Helaas is het soms lastig om door de bomen het bos nog te zien. Wanneer u denkt: “Ik ga mijn auto verkopen op het internet”, dan zijn er twee duidelijke methodes. De eerste is uw auto aanbieden op advertentiewebsites, zoals Marktplaats. Op dit type websites krijgt u biedingen op uw auto, dan komt iemand de auto bekijken en vervolgens zou uw auto verkocht kunnen worden aan deze persoon. Het kan echter zo zijn dat u denkt: “Ik moet snel mijn auto verkopen”. Dan zijn dit soort advertentiewebsites vaak niet de meest efficiënte methode. Een andere methode is uw auto aan te bieden aan een auto-opkoopbedrijf. Auto Inkoop Service is een auto-inkoopbedrijf, wij willen graag elke auto, dus ook uw auto. Dus wanneer u denkt: “Ik wil mijn auto nu verkopen”, denk dan aan Auto Inkoop Service.

  auto-dagwaarde-bepalen

  Auto Inkoop Service

  Als u van plan bent om zelf uw auto te koop te zetten, dan zijn er een aantal zaken om aan te denken. Dit is zeker niet de gemakkelijkste manier om uw auto te verkopen, maar het is wel de optie die u zelf de meeste inspraak geeft en waarmee u vaak een goede prijs ontvangt. Besluit u: “ik ga mijn auto verkopen via een online marktplaats”, dan is een goede voorbereiding essentieel. Alleen als u alle informatie bij elkaar heeft kunnen verzamelen, kunt u een goede advertentie opzetten. En uiteraard is de kwaliteit van de advertentie erg belangrijk, want daar komen geïnteresseerden op af. De beste manier om uw auto particulier te verkopen is door het volgende stappenplan te volgen.

   

  1. Verzamel alle informatie over uw auto

  Schrijf voor uzelf eerst alle feiten over uw auto op. U kunt dan denken aan het kenteken, het merk, het type, het bouwjaar en de bouwmaand, het carrosseriemodel, de brandstof, de transmissie en het aantal deuren. Dit zijn de feiten waarop particulieren uw auto proberen te vinden. Daarna noteert u de extra kenmerken van uw auto die deze bijzonder maken. Welke extra opties heeft deze bijvoorbeeld, hoe goed is de staat, wanneer zijn de banden voor het laatst vervangen, wanneer is de laatste APK keuring gedaan, enzovoorts. Dit zijn de punten waarvan u denkt: “hier kan ik mijn auto mee verkopen”. Wees bij deze stap zo compleet mogelijk, deze informatie helpt u later bij het bepalen van de prijs en het opstellen van uw advertentie.

   

  1. Welke prijs gaat u voor uw auto vragen?

  Nu vraagt u zichzelf af: “Voor hoeveel geld wil ik mijn auto verkopen?”. Met de prijs gaat u de concurrentie aan en deze is bijzonder belangrijk bij het succes van de verkoop van uw auto. Schat u de waarde te laag in, dan loopt u geld mis. Schat u hem juist te hoog in, dan zal u uw auto nooit verkopen. Daarom is het goed om even stil te staan bij de prijs die u wilt vragen. Dit doet u door allereerst op het internet een aantal websites te raadplegen die de dagwaarde van uw auto voor u vaststellen. Uit alle uitkomsten neemt u dan het gemiddelde. Vervolgens gaat u op zoek naar soortgelijke auto’s die al te koop staan en kijkt u wat uw concurrentie vraagt. Aan de hand van die informatie kunt u voor uzelf een minimale- en een maximale prijs vaststellen.

   

  1. Foto’s maken

  Nu is het tijd om goede foto’s te maken van uw auto. Voor veel potentiele kopers zijn het de foto’s die ze aantrekken of juist ontmoedigen. U brengt uw auto dus eerst naar de wasstraat en maakt hem ook van binnen goed schoon. Nu pakt u een camera en maakt u foto’s waarvan u denkt: “daarmee kan ik mijn auto verkopen”. Tegenlicht veroorzaakt onduidelijke foto’s en ook foto’s die met een flits, binnen of in het donker gemaakt zijn, zijn vaak minder goed. Fotografeer de buitenkant, de binnenkant, eventuele beschadigingen of juist specifieke kenmerken. Maak zoveel mogelijk foto’s, zodat u straks een grote hoeveelheid heeft om uit te kiezen.

   

  1. De verkoopsite bepalen

  Vervolgens is het tijd om te bepalen welke verkoopsite u wilt gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld specifieke platforms voor sloop- en schadeauto’s of voor duurdere en exclusieve auto’s. Doe dus goed onderzoek naar de sites die er zijn. Houd er dan rekening mee dat de websites die bovenaan in de zoekresultaten staan niet altijd de beste zijn. Als u “hier kan ik mijn auto goed verkopen” denkt, dan is het meestal goed.

   

  1. De advertentie maken

  Nu kunt u de advertentie maken. U kiest dan uiteraard een goede hoeveelheid duidelijke en kwalitatieve foto’s uit waarop uw auto op zijn best naar voren komt en waarop unieke verkooppunten duidelijk worden uitgelicht. Als u schade noemt in uw omschrijving, dan plaatst u daar ook en foto van. U gebruikt de punten waarvan u dacht: “hier kan ik mijn auto mee verkopen” bij stap 1. Wees kort en krachtig, maar wel compleet. Potentiële kopers willen zo min mogelijk lezen en toch zo veel mogelijk te weten komen. Zorg ervoor dat ze gemakkelijk contact met u op kunnen nemen.

   

  1. Bezichtigingen afwerken

  Als u een aantrekkelijke advertentie geplaatst heeft, dan trekt u bezoekers aan die mijn auto willen kopen. U zorgt ervoor dat de auto schoon is, dat deze van binnen niet stinkt, dat u eerlijk bent over beschadigingen en dat de koper exact weet wat hij of zij aanschaft. Het is ook altijd goed om een testrit uit te voeren. Omdat er wel eens ruzies of ander problemen ontstaan is het altijd verstandig om de bezichtiging samen met iemand anders te doen. Als iemand besluit om de auto niet te kopen, vraagt u netjes: “Waarom wilt u mijn auto niet kopen? U kunt hier uw advertentie dan op aanpassen.

   

  1. Uw auto verkopen

  Hopelijk heeft na een paar bezichtigingen ïemand gevonden die mijn auto wil kopen. U moet de auto dan overschrijven en dat doet de koper dan bij een kentekenloket (RDW keuringsstation, Postkantoor). U geeft de koper de kentekenkaart en een volledige tenaamstellingscore. Als u nog een papieren kentekenbewijs heeft, dan is er een tenaamstellingsbewijs en een overschrijvingsbewijs. De koper krijgt dan een vrijwaringsbewijs en deze is voor u. Ook ontvangt hij of zij een tenaamstellingscode en deze is voor de koper.  Zorg ervoor dat u het overschrijven nooit doet voordat u het geld ontvangen heeft. Het is goed om de volgende regels na te leven:

  • Verkoop geen auto via internetbankeren totdat u gezien heeft dat het geld op uw rekening staat.
  • Verkoop uw auto niet aan iemand met een buitenlands rijbewijs of paspoort.
  • Verkoop uw auto niet als u de situatie niet vertrouwt.
  • Verkoop uw auto niet op aanbetaling.

   

  De voor- en nadelen van de particuliere verkoop

  De particuliere verkoop heeft enkele voor- en ook nadelen. De voordelen zijn dat u er een goede prijs voor krijgt, dat u de verkoop volledig zelf in de hand heeft en dat er geen tussenpersoon is die een bepaalde toeslag vraagt. De nadelen zijn dat het erg veel werk kost, dat er bijzonder veel concurrentie is en dat er aardig wat oplichters rondlopen. Door voor de particuliere verkoop te kiezen loopt u dus enigszins een risico. Dit risico is er niet als u kiest voor een inruil.

  U kunt ook denken: “ik ga mijn auto verkopen aan een garage of dealer”. U neemt uw oude auto dan mee, vraagt de garage om hier een bod voor te doen en dat geld wordt vervolgens gebruikt om een andere auto mee te financieren. Deze optie is voor u erg gemakkelijk, want u hoeft geen tijd en moeite te steken in het maken van de advertentie en in het afhandelen van de bezichtigingen. Tegelijkertijd zal u vaak minder geld voor uw auto ontvangen, omdat de garage toch ook winst moet maken. U gaat met uw oude auto naar de garage en u rijdt met uw nieuwe auto weer weg. Mijn auto verkopen kan bijna niet gemakkelijker.

   

  De voor- en nadelen van uw auto inruilen

  De voor- en nadelen voor het inruilen van uw auto spreken dus eigenlijk voor zich. De voordelen hebben voornamelijk te maken met gemak. Alles wordt voor u geregeld en u hoeft alleen de auto en de papieren aan te leveren. Het geld dat de garage voor uw auto heeft geboden wordt automatisch van de prijs van uw nieuwe auto afgetrokken. Dit scheelt u veel tijd en moeite. Het grote nadeel is dat u vaker niet dan wel de maximale prijs voor uw auto ontvangt. Denkt u: “ik ga mijn auto verkopen aan een garage of dealer”, dan loopt u dus mogelijk geld mis.

   

  Een kapotte auto verkopen

  “Ik wil mijn kapotte auto verkopen”. U kunt dit proberen, maar de meeste mensen die particulier een auto willen kopen zullen niet op zoek zijn naar een auto die defect of beschadigd is. Heeft u een kapotte auto, dan is het vaak beter om deze te verkopen aan een vakman. Deze zal uw auto dan kopen als donorauto, wat betekent dat de onderdelen gebruikt worden om andere auto’s mee te repareren. Een andere mogelijkheid is dat de vakman uw auto koopt en deze vervolgens repareert/restaureert en weer verkoopt. Een laatste optie die u heeft is om uw auto naar de schroot te brengen. U krijgt dan de waarde in schroot en u weet zeker dat uw auto op een milieuvriendelijke manier zal worden verwerkt.

  De beste beslissing die u kunt maken is: “ik ga mijn auto verkopen via Auto Inkoop Service”. U krijgt een goede prijs voor uw auto, zoals bij de particuliere verkoop het geval is, en u hoeft hier verder zelf weinig voor te doen, net als wanneer u uw auto zou inruilen. Bij ons is uw auto in de meeste gevallen binnen 24 uur verkocht en dan komen we deze nog ophalen ook. We kopen elke auto, dus ook defecte- en loopauto’s, ongeacht het merk, de leeftijd, het model en de staat. En dat doen we snel, zodat u ook direct van uw auto verlost bent.

   

  Wij kopen uw auto in drie stappen

  Om de inkoop van auto’s zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen, hanteren we een drie-stappen plan.

   

  1. Geef uw kenteken door

  Mijn auto verkopen begint bij het doorgeven van uw kenteken.. U verplicht zichzelf nog nergens toe, dus dit is volledig vrijblijvend. U ontvangt van ons vervolgens een bevestiging en we gaan aan het werk om een bod samen te stellen. Het bod dat we uitbrengen is altijd conform de huidige marktwaarde van uw auto.

   

  1. Ons bod ontvangen

  Binnen 2 uur nadat u uw kenteken heeft doorgegeven sturen we u een bod. Dit bod is gratis en vrijblijvend, dus als u deze niet accepteert, dan scheiden onze wegen en hoort u niet meer van ons. Besluit u ons bod wel te accepteren, dan gaan wij aan de slag met het in werking stellen van de verkoop. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat alle papieren in orde zijn, we regelen het vrijwaringsbewijs en de betaling. Het enige wat u moet verzorgen is het papieren kentekenbewijs (voertuigbewijs, overschrijvingsbewijs en tenaamstelling) of de kentekenkaart. We maken een afspraak met een tijd en een plaats om de auto over te dragen.

   

  1. Uw auto is verkocht

  Wij komen op een tijdstip dat u aangeeft naar een plek die u aangeeft waar u vervolgens klaar staat met de auto. We schrijven het geld direct over of we betalen het aan u in cash. In dit laatste geval moet u ons wel even van tevoren laten weten dat u cash wilt ontvangen, zodat we dit voor kunnen bereiden en mee kunnen nemen. U krijgt van ons het vrijwaringsbewijs en wij nemen uw auto mee.

   

  De voordelen van Auto Inkoop Service

  Besluit u van de diensten van Auto Inkoop Service gebruik te maken, dan profiteert u van een aantal belangrijke voordelen:

  • De prijs die wij bieden is eerlijk en gebaseerd op de huidige marktwaarde van uw auto.
  • Vaak bent u al binnen 24 uur van uw auto verlost.
  • We komen uw auto zelf halen van een plek en tijdstip dat u zelf aangeeft.
  • We regelen het vrijwaringsbewijs en maken het geld direct over. We geven het ook contant als u dit ons van tevoren even laat weten.
  • We gebruiken geen derde partijen en u heeft alleen met ons te maken.
  • Het bod dat wij uitbrengen is gratis en vrijblijvend, dus u heeft niets te verliezen.

  Ik ga mijn auto verkopen aan Auto Inkoop Service

  Wanneer u uw auto gaat verkopen aan een auto-opkoopbedrijf, dan is het belangrijk om dit te doen bij een bedrijf dat goed aangeschreven staat. U wilt natuurlijk een mooi bedrag voor uw auto, maar u wilt ook dat het allemaal wel eerlijk en netjes gaat. Auto Inkoop Service is het bedrijf waar u uw auto aan kunt verkopen, wij doen namelijk een eerlijk en reëel bod op uw auto en kunnen uw auto bij u thuis komen ophalen. Wanneer wij uw auto komen ophalen krijgt u ook direct van ons een vrijwaringsbewijs. Zo gaat u snel van: “Ik wil mijn auto verkopen” naar: “Mijn auto is verkocht voor een eerlijk bedrag aan Auto Inkoop Service.”

  Verkoop vandaag nog uw auto

  Wanneer u contact legt met Auto Inkoop Service door het formulier op de website in te vullen, dan zult u binnen 24 uur een bod van ons ontvangen. Wanneer u dit bod accepteert dan komen wij uw auto ophalen, en ontvangt u het geld en een vrijwaringsbewijs. Sneller kunt u uw auto niet verkopen!

  Vragen? Chat met ons op WhatsAPP

  Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 – 21:00 uur

  logos
  Back To Top