skip to Main Content

Particulier auto verkopen; Auto inkoop Service; eenvoudig binnen 24 uur!

  Verkoop nu uw auto

  Vul hier uw kenteken in:

  Merk

  Model

  Vervaldatum APK


  Particulier auto verkopen

  Wat is de beste manier om uw auto te verkopen? Er staan u vele mogelijkheden ter beschikking, maar welke de beste is lijkt vaak onduidelijk. Wat de reden ook is dat u uw auto wilt verkopen, het doel is tenslotte altijd hetzelfde: de auto zo snel mogelijk kwijtraken voor de beste prijs. Een van de mogelijkheden is om de auto aan een particulier te verkopen.

  Particulier auto verkopen, verstandig?

  Veel mensen maken gebruik van verschillende diensten, zowel offline als online, om hun auto te verkopen aan een particulier. Dit lijkt oppervlakkig een goed idee, toch zitten hier vaak veel haken en ogen aan die de meeste mensen zich niet realiseren.

  De problemen bij het verkopen van een auto aan een particulier

  Als u uw auto wilt verkopen aan een particulier, dan dient u eerst de juiste koper te vinden. Met het grote aanbod aan auto’s die te koop staan kan dit een lastige en tijdrovende klus zijn. Hebt u een potentiële koper gevonden, dan wil die vaak niet de prijs betalen die u vraagt en moet u gaan onderhandelen. Een auto verkopen aan een particulier maakt het dat u de partij bent die de waarde van de auto moet verdedigen. Er is een gevaar dat u in de onderhandelingen strandt omdat de kopende partij u geen passend bod wil doen.

  Gelukkig is er een doeltreffend alternatief ten opzichte van het verkopen van uw auto aan een particulier.

  Particulier auto verkopen: de voor- en nadelen, de aandachtspunten en een handig stappenplan

  Wilt u uw auto verkopen, dan is particulier uw auto verkopen één van de opties die u heeft. U gaat dan op zoek naar een persoon die de auto direct van u koopt en dat doet u dan dus zonder tussenpersoon.

  Auto Inkoop Service

  Dat betekent dat u zelf alles in de hand heeft, van de manier van adverteren tot het uiteindelijke overdragen van de auto zelf. Dit scheelt u geld, maar tegelijkertijd heeft u ook veel meer te doen. U moet een goede advertentie opstellen, u doet de bezichtigingen en de testritten en u regelt samen met de koper dat al het papierwerk in orde is. Hier leest u over alles wat er komt kijken als u particulier uw auto verkopen wilt.

  Voordelen particulier auto verkopen

  Gaat u uw auto particulier verkopen, dan profiteert u van veel aantrekkelijke voordelen:

  • Een particuliere verkoop kost u niets. U betaalt geen tussenpersoon en veel van de verkoopwebsites zijn gratis te gebruiken.
  • Dat betekent dat u op deze manier vaak de best mogelijke prijs ontvangt voor uw auto.
  • U heeft alle touwtjes in handen en maakt alle beslissingen. Particulier uw auto verkopen gebeurt op uw manier.

  Nadelen auto verkopen aan een particulier

  Uiteraard zijn er ook altijd nadelen aan een situatie. Ook al zijn de voordelen aantrekkelijk, de nadelen kunnen u ervan weerhouden om uw auto op deze manier te verkopen.

  • Een particuliere verkoop is bijzonder veel werk. U moet een concurrerende advertentie samenstellen en de bezichtigingen afhandelen. Soms zijn dit er heel veel voordat u uw auto daadwerkelijk verkoopt.
  • Er is ook veel concurrentie. Op de grote verkoopsites treft u duizenden advertenties aan en daar moet u uw auto dan zichtbaar in maken.
  • Er is een risico verbonden aan particulier uw auto verkopen. U weet nooit wie u aantrekt en of de kopers eerlijk en oprecht zijn.

  Enkele aandachtspunten

  Er zijn voldoende mensen die particulier hun auto verkopen en het is dan ook zeker geen slechte optie om te kiezen. Als u de tijd heeft om te steken in het samenstellen van een goede advertentie en het afhandelen van de bezichtigingen, dan houdt u er mogelijk meer geld aan over. Besluit u deze weg te bewandelen, houd dan de volgende aandachtspunten goed in de gaten.

  • Verkoop nooit een auto op aanbetaling en wacht met het overdragen van de sleutel totdat u zeker weet dat het totale bedrag binnen is.
  • Vraag iemand om u te helpen bij de bezichtigingen en testritten. Samen staat u sterker en bent u als verkoper veiliger.
  • Verkoop uw auto niet aan iemand met een buitenlands paspoort en –rijbewijs.
  • Noteer altijd de contactgegevens van de persoon die de auto van u koopt.

  Besluit u particulier uw auto te verkopen, dan moet u dus bereid zijn om hier flink wat werk in te steken. Dit zal u uiteindelijk meer succes opleveren en dus een snellere verkoop realiseren. Het is dan belangrijk dat u niets vergeet en dat u alles tot in de puntjes regelt. Omdat dit nogal wat voeten in de aarde heeft, hebben we een stappenplan voor u opgesteld waarmee u niets kunt vergeten.

   

  1. Informatie verzamelen over uw auto

  Het eerste wat u doet is even rustig de tijd te nemen en met een pen en papier (of computer) alles op te schrijven over uw auto. U begint dan met de feiten, zoals het merk, het model, het aantal deuren, het bouwjaar, de kilometerstand, het nummerbord, de brandstof en de transmissie. Daarna noteert u exact welke schade, defecten of slijtage uw auto heeft opgelopen. Als laatste schrijft u de unieke verkooppunten van uw auto op, zoals de extra opties, de laatste APK keuring (als dit recentelijk was) en de staat van de banden (als deze nog goed zijn). Bedenk voor uzelf welke punten uw auto onderscheiden van de concurrentie. Particulier uw auto verkopen betekent een heftige concurrentiestrijd.

   

  1. Bepaal de verkoopprijs

  Met de gegevens die u heeft opgeschreven gaat u vervolgens onderzoek doen naar de verkoopprijs die u kunt gaan vragen. De huidige dagwaarde vraagt u gemakkelijk op via verscheidene websites. Het is goed om dit bij meerdere sites te doen, de dagwaarde op te schrijven en dan een gemiddelde te nemen. Vervolgens gaat u kijken bij andere mensen die particulier de auto verkopen die u ook te koop wilt zetten. U kijkt naar de vraagprijzen die zij hebben gekozen en naar de manier waarop de kenmerken en de schade aan de auto deze prijs beïnvloeden. Met deze informatie kunt u nu een vraagprijs samenstellen die eerlijk is en waarmee u de concurrentie aan kunt. En dat zonder te weinig te vragen, uiteraard.

   

  1. Het uitkiezen van de verkoopsite(s)

  U weet nu wat u gaat verkopen en voor hoeveel u het verkopen wilt. Dat betekent dat u de verkoopsite(s) aan gaat wijzen. Er is dan voldoende keuze en er zijn ook veel gratis verkoopsites. Het is geen slecht idee om daar te beginnen om geld te besparen. Bij het maken van uw keuze houdt u een paar punten in uw achterhoofd. Er zijn specialistische sites waar u particulier uw auto verkopen kunt. Als u bijvoorbeeld een defecte of schrootauto heeft, een goedkope of juist exclusieve auto of een auto die op een andere manier bijzonder is, dan trekt u automatisch al geïnteresseerde mensen aan door voor een speciale website te kiezen. Vergeet ook niet dat de websites die het hoogste eindigen in de zoekresultaten niet automatisch de beste zijn. Lees de voorwaarden goed door voordat u een verkoopsite uitkiest.

   

  1. Uw auto fotograferen

  Voordat u kunt gaan beginnen met het opstellen van de advertentie(s) is het nodig om foto’s te maken van uw auto. En als u particulier uw auto verkopen gaat, dan zijn de foto’s bijzonder belangrijk. De meeste kopers kijken daar eerst en soms zelfs alleen naar voordat ze besluiten of een auto de moeite waard is. Was uw auto eerst volledig van binnen en van buiten, neem een goede camera en maak foto’s van uw auto in natuurlijk daglicht. Foto’s die tegen de zon in genomen zijn, die in het donker worden genomen en die met een flits zijn gemaakt, zijn automatisch onduidelijk. Creëer met de foto’s een zo realistisch mogelijk beeld van uw auto. Neem veel foto’s, van allerlei hoeken, van de bijzondere eigenschappen en van de schade. Het is de bedoeling dat u straks voldoende materiaal heeft om uit te kiezen.

   

  1. De advertentie opstellen

  U heeft nu alles bij de hand om een goede advertentie samen te stellen. En omdat u particulier uw auto verkopen gaat, is dit uw kans om uw auto op de best mogelijke manier neer te zetten. U kiest een aantal goede foto’s en schrijft een korte, maar complete tekst. Kopers willen zo min mogelijk lezen, maar toch alles te weten komen over uw auto. Zorg ervoor dat de foto’s en de tekst met elkaar overeen komen en dat u als u schade bespreekt ook altijd naar een foto verwijst. Een te korte tekst maakt kopers achterdochtig en voor een te lange tekst hebben ze geen tijd. Benadruk alle punten die uw auto uniek maken.

   

  1. Bezichtigingen afhandelen

  Met een goede advertentie zal u hopelijk geïnteresseerden aantrekken. U heeft gekozen om particulier uw auto te verkopen, dus dat betekent dat u het maken van de afspraken, de bezichtigingen en de testritjes ook zelf afhandelt. Zorg er altijd voor dat uw auto schoon is, dat deze lekker ruikt van binnen en dat u iemand meeneemt ter versterking. U weet nooit wie u met uw advertentie aantrekt. In de meeste gevallen zullen er geen problemen ontstaan, maar particulier uw auto verkopen brengt toch enige risico’s met zich mee. Tijdens de bezichtigingen bent u eerlijk, geeft u duidelijk aan wat uw auto uniek maakt en wijst u de koper op beschadigingen, defecten en slijtage.

   

  1. Particulier uw auto verkopen

  Is een bezichtiging succesvol geweest, dan is het tijd om uw auto te verkopen. En dat betekent dat u samen met de verkoper een bedrag en een betaalmethode heeft afgesproken. U heeft de kentekenkaart of het papieren kentekenbewijs nodig en daarmee gaat de koper naar een kentekenloket (RDW keuringsstation of Postkantoor bijvoorbeeld). Hier krijgt de koper een tenaamstellingscode door zichzelf en een vrijwaringsbewijs voor u. Met dit bewijs in de hand en het geld in de portemonnee of op de rekening geeft u de sleutel aan de nieuwe eigenaar en uw auto is verkocht.

  Aan het bovenstaande stappenplan ziet u goed dat en particuliere verkoop flink wat werk kost. En doet u dit niet goed, dan is er zo veel concurrentie waar u niet tegen op kunt. Het is dus echt zaak om een advertentie te maken die eruit springt en dat kost tijd en moeite. Een gemakkelijkere manier om uw auto te verkopen is door deze in te ruilen. U gaat uw auto dan niet particulier verkopen, maar via een dealer of garage. Zij bieden u een bepaald bedrag voor uw auto en dat wordt dan van de prijs van uw nieuwe auto afgetrokken. Dit is voor u veel gemakkelijker, want u komt letterlijk met uw oude auto aan en gaat met uw nieuwe auto weer weg. U wordt volledig in de watten gelegd en moet alleen de papieren kunnen presenteren. Het grote probleem met deze optie is dat u vaak minder geld voor uw auto krijgt dan u zou willen.

  auto-verkopen-auto-inkoop-service

  Wilt u het financiële voordeel van een particuliere verkoop en het gemak van en inruil, dan verkoopt u uw auto aan Auto Inkoop Service. Wij kopen letterlijk elke auto, van schrootauto tot nieuw model. De staat, de kilometerstand en het merk hebben daar geen invloed op. Wij leggen u volledig in de watten en regelen alles voor de verkoop. We komen de auto zelfs ophalen, ook als deze momenteel niet rijdt. En dit alles doen we voor een bod dat conform de marktwaarde van uw auto is. Waarom zou u particulier uw auto verkopen als u dit ook via Auto Inkoop Service kunt doen?

   

  In drie stappen van uw auto af

  Via ons kunt u uw auto binnen 24 uur verkopen. En dat komt doordat wij een bijzonder doelgerichte en bewezen methode gebruiken waarmee we alle auto’s kopen die ons worden aangeboden. En dat met een minimale inzet van uw kant. We hanteren het volgende drie stappen plan.

   

  1. Geef ons uw kenteken door

  Op onze website treft u een duidelijk veld aan waar u uw kenteken kunt doorgeven. Dit doet u volledig gratis en vrijblijvend, dus u gaat nog geen overeenkomst met ons aan. U krijgt binnen 15 minuten antwoord en we gaan aan de slag met het samenstellen van een bod. In de meeste gevallen ontvangt u dit bod binnen 24 uur en deze is altijd conform de marktwaarde van dit moment.

   

  1. Accepteren of afwijzen?

  Nadat u ons bod gekregen heeft, moet u beslissen of u deze wilt accepteren of juist af wilt wijzen. U bent nog steeds geen verplichting met ons aangegaan, dus als u besluit af te wijzen dan gaan we gewoon beide onze eigen weg. Accepteert u ons bod, dan gaat u met ons een overeenkomst aan en zetten wij alles in werking. We regelen de papieren en spreken met u een tijd en een plaats af waar u de auto aan ons overhandigt en de koop wordt afgrond.

   

  1. Uw auto verkopen

  Het enige wat u moet doen is met de auto en de papieren op de afgesproken plek opdagen. Wij hebben alvast het vrijwaringsbewijs geregeld. We maken het geld direct over op uw rekening, of we kunnen het ook contant geven. Als u dat liever heeft, geef dat dan van tevoren wel even aan ons door. We kunnen dan de betaling voorbereiden. Het geld staat direct op uw rekening of komt direct in uw portemonnee terecht en de verkoop is gedaan. Wij nemen de auto dan mee, of deze nog rijdt of niet. Uw auto verkopen via Auto Inkoop Service is vaak binnen 24 uur afgerond.

  Particulier auto verkopen, of kiezen voor de service en voordelen van Auto Inkoop Service

  Uw auto verkopen aan een particulier is dus vaak niet de beste oplossing als u van uw auto af wilt. Uw auto snel en voor een mooi bod verkopen kan gemakkelijk en onder zeer gunstige voorwaarden bij Auto Inkoop Service. Wij hebben altijd vraag naar gebruikte auto’s en geven om deze reden doorgaans een hoger bod voor uw auto dan de meeste andere auto-opkopers, en in tegenstelling tot het verkopen van uw auto aan een particulier verkoopt u bij ons de auto zeer snel, vaak al binnen 24 uur.

  Een mooie prijs voor uw auto bij Auto Inkoop Service

  Uw auto verkopen doet u eenvoudig via onze website. U vult simpelweg het formulier zo volledig mogelijk in en voor u het weet ontvangt u een mooi bod. Gaat u akkoord, dan is de verkoop snel geregeld. Onze transportdienst zorgt ervoor dat uw auto snel wordt opgehaald. Ook de RDW-vrijwaring regelen wij voor u en de betaling geschiedt snel, contant of via spoedoverboeking. Waarom zou u dan uw auto aan een particulier verkopen?

  Uw auto verkopen doet u aan Auto Inkoop Service!

  Vragen? Chat met ons op WhatsAPP

  Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 – 21:00 uur

  logos
  Back To Top