skip to Main Content

Sloopauto ophalen; Auto inkoop Service; eenvoudig binnen 24 uur!

  Verkoop nu uw auto

  Vul hier uw kenteken in:

  Merk

  Model

  Vervaldatum APK


  Sloopauto ophalen

  Er komt een moment voor elke auto waarop deze niet langer gebruikt wordt. Mensen verkopen hun auto vaak wanneer deze gebreken begint te vertonen. Of wanneer de auto nog enige waarde vertegenwoordigt. Maar er zijn ook mensen die hun auto helemaal op rijden. Tevens komt het helaas wel eens voor dat een auto door bijvoorbeeld een ongeluk total loss raakt. Wat is het verschil tussen de eerste twee en de laatste twee voorbeelden? Bij de laatste twee voorbeelden heeft men te maken met een sloopauto. Een sloopauto kan op meerdere manieren zorgen voor een uitdaging. Zo kun je met een sloopauto niet meer rijden. Hoe kun je deze dan verkopen of wegbrengen? De particuliere markt is meestal niet interessant meer. Er zijn maar weinig particulieren die überhaupt interesse hebben in een sloopauto. Laat staan dat zij een rendabele manier hebben om deze op te halen.

  WIj kunnen een sloopauto ophalen. Daarmee bieden wij een belangrijke service voor iedereen die een sloopauto heeft en hier vanaf wil. Maar hoe werkt dit precies? Wij leggen je graag uit hoe een sloopauto ophalen in zijn werk gaat. Auto Inkoop Service hecht zeer veel waarde aan duidelijkheid en transparantie. Wij kunnen ons voorstellen dat je nogal wat vragen hebt over het laten ophalen van je auto. Is dat duur, bijvoorbeeld? Lees gerust verder. Wij vertellen je alles wat je weten moet. Heb jij een sloopauto waar je vanaf wilt? Dan bieden wij een oplossing. Niet alleen dat: wij bieden je hier nog geld voor ook.

  Een sloopauto ophalen is werk voor een specialist

  Een sloopauto ophalen is niet iets dat iedereen kan doen. Voor particulieren, bijvoorbeeld, is dit eigenlijk niet te doen. Je moet dan over de middelen beschikken om een auto te transporteren. Zelfs veel autobedrijven kunnen geen sloopauto ophalen omdat zij niet over de juiste wagens beschikken om dit mee te doen. Wil je jouw sloopauto particulier verkopen, dan betekent dit vaak dat er nog een derde partij aan te pas moet komen: de partij die jouw auto vervoert. Je krijgt van een particulier waarschijnlijk bijna niets, of misschien wel helemaal niets voor jouw auto. Wie gaat dan de kosten van het vervoer betalen? Jij gaat natuurlijk geen verlies maken op een auto waar je afstand van doet en voor de koper is het ook al snel niet meer interessant als er hoge kosten bovenop het overnemen of aanschaffen van een sloopauto komen.

  Het “probleem” bij het ophalen van een een sloopauto is vaak dat deze auto niet meer rijdt of niet meer mag rijden op de openbare weg. In het eerste geval is het eenvoudigweg zo dat de auto een defect vertoont waardoor er niet meer mee gereden kan worden. Een kapotte motor bijvoorbeeld, of een defecte versnellingsbak. Maar ook iets als een afgebroken wiel of afgebroken stuur. Er kunnen duizend en één redenen zijn waarom een sloopauto niet meer rijdt.

  Misschien kan je auto nog wel rijden, maar is dit niet meer verantwoord of in strijd met de wegenverkeerswet. Elk voertuig moet namelijk aan minimale vereisten voldoen om op de openbare weg te mogen rijden. Dat weet je natuurlijk, want elke auto moet na een aantal jaar de verplichte jaarlijkse APK-keuring ondergaan. Wordt een auto afgekeurd, dan mag deze niet meer gebruikt worden op de openbare weg. Doe je dit wel, dan riskeer je een boete. Zo kan het gebeuren dat je auto na een APK-keuring in een keer een sloopauto wordt, zonder dat je hiermee rekening had gehouden. Of dit gebeurt, is onder andere afhankelijk van de mogelijkheid tot reparatie. Of de wenselijkheid. Soms kan de auto namelijk nog wel worden gerepareerd om door de APK keuring heen te komen, maar wil je dit niet meer. In veel gevallen blijken de kosten voor reparatie hoger uit te vallen dan de dagwaarde van de auto. Is het dan nog wel de moeite waard?

  Hoe het ook zij: de sloopauto ophalen is dan noodzakelijk. Hij kan of mag niet meer de weg op en kan ook niet blijven staan waar hij staat. Bovendien wil je waarschijnlijk van de auto af. Wij kunnen je sloopauto ophalen, waar deze ook staat.

  Vragen? Bel ons direct op

  Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 – 21:00 uur

  Wanneer je auto rijp is voor de sloop, heb je niet altijd in de hand. Zoals we zojuist al schreven, kan dit onverwacht gebeuren. Dat betekent ook dat je de plaats niet altijd in de hand hebt. De auto kan thuis staan, bij de garage of – in het geval van een plotseling defect – op de openbare weg.

  Het is altijd belangrijk om de auto veilig te laten slepen. Word je getroffen door plotselinge pech? Schakel dan altijd een hulpdienst in. De hulpdienst kan de auto naar een veilige plek slepen. Bijvoorbeeld naar je garagebedrijf of naar een depot. Wij kunnen vervolgens je sloopauto ophalen, waar deze ook staat.

  Staat de auto bij jou thuis? Dan komen wij gewoon naar je toe om alles te regelen. Staat de auto ergens anders? Dat is ook geen probleem. Het is wel belangrijk dat wij beschikken over de sleutels. Daarom is het ook handig als je er zelf bij bent. Dat heeft nog een andere reden waar wij dadelijk op terugkomen.

  Een sloopauto ophalen gaat dus iets anders dan het ophalen van een nog rijdbare auto. Het is natuurlijk van het grootste belang dat het ophalen en het vervoeren veilig gebeurt. Wanneer wij je sloopauto ophalen, kunnen wij deze namelijk van je overnemen. Jij hebt besloten dat je de auto niet meer laat repareren, of dit is niet meer mogelijk, en wilt er dus vanaf. Wij kunnen deze auto nog gebruiken. Van tevoren kunnen wij een prijs overeenkomen. Hierover lees je dadelijk meer.

  Wanneer wij deze prijs overeengekomen zijn, kunnen de formaliteiten wellicht niet direct regelen. Het kan zo zijn dat de auto eerst vervoerd moet worden naar een plek waar dit wel kan. Bijvoorbeeld bij jou thuis, of bij ons. In dat geval is het tijdens het transport van het grootste belang dat een professional aan het werk is. Je auto is total loss, maar dat betekent niet dat deze helemaal geen waarde meer heeft. Het laatste dat je wilt is dat er tijdens vervoer problemen voordoen of ongelukken gebeuren die de waarde van de auto negatief beïnvloeden terwijl we net een prijs overeengekomen zijn.

  Auto Inkoop Service beschikt zowel over de mensen als de middelen om elke sloopauto veilig op te halen en te vervoeren. Wij zorgen ervoor dat de auto veilig wordt opgeladen en wordt gezekerd zodat deze tijdens transport goed vast zit. Zijn er eventuele losse onderdelen of onderdelen die een risico vormen tijdens transport, dan kunnen wij deze loshalen en meenemen in je auto of in onze vrachtwagen.

  Zoals wij eerder al uitlegden, blijkt in de praktijk vaak dat een sloopauto niet automatisch een auto is die niet meer de weg op kan of mag. Een sloopauto kan ook simpelweg een afgedankte auto zijn. Een auto die aan het einde van zijn leven zit en waar je niet meer in wilt investeren. Dit kan nog een auto zijn met een geldige APK die ook nog rijdt. Ook dan kunnen wij je sloopauto ophalen. Wanneer een auto rijdend door ons kan worden meegenomen, zullen wij hier altijd voor zorgen.

  Je leest het al: het maakt ons niet uit in wat voor staat de auto verkeert. Wij kunnen elke sloopauto ophalen en voor je afvoeren. Jij bent er direct vanaf en wij zorgen voor een goede nieuwe bestemming voor jouw auto.

  Wanneer wij jouw sloopauto ophalen, kunnen wij je hier zelfs geld voor geven. Hiermee bieden wij een bijzondere service. Meestal dien je namelijk te betalen voor het laten ophalen van een sloopauto. Wij zijn dan ook niet zomaar een sloopbedrijf of autobedrijf. Bij ons zijn sloopauto’s welkom omdat wij hen een tweede leven bieden. Dat je auto rijp is voor de sloop betekent namelijk niet dat deze geen waarde meer heeft.

  Wij komen in een aantal duidelijke stappen jouw sloopauto ophalen. Via onze site kun je eenvoudig een aanvraag doen. Meestal neemt het invullen van de formulieren niet meer dan tien minuten in beslag. Het enige wat nodig is, is wat essentiële informatie. Zo vul je onder andere het merk, type, bouwjaar en de kilometerstand in. In het geval van een schade-auto of in jouw geval een sloopauto, vragen wij je om de schade zo goed mogelijk te beschrijven en duidelijke foto’s van de schade te uploaden. Dat kan misschien niet altijd. Wanneer bijvoorbeeld de transmissie kapot is, is deze schade wellicht niet van de buitenkant te zien. In dat geval volstaat een goede beschrijving.

  De informatie, beschrijving en foto’s hebben wij nodig om een goed bod uit te brengen. Na het versturen van je aanvraag ontvang je altijd binnen twee uur een concreet bod van ons. Je mag daarbij altijd rekenen op een goed bod. Goed wil zeggen marktconform. Wat marktconform is, hangt af van welke auto het betreft en wat de schade is. Wij weten echter uit ervaring dat wij realistisch bieden en jou een uitstekende prijs geven voor je auto. Zeker wanneer jij je bedenkt dat veel andere bedrijven überhaupt helemaal niets bieden of zelfs geld vragen om je auto op te komen halen. Wanneer wij jouw sloopauto ophalen weet je van te voren al welke prijs je hiervoor krijgt. Dat is wel zo fijn. Bovendien ben je nergens toe verplicht. Je hoeft ons bod niet te accepteren en de aanvraag is geheel vrijblijvend.

  Ga je wel akkoord met ons bod, dan maken wij een afspraak om je auto op te komen halen. Je hoeft hier verder helemaal niets voor te doen. Wij regelen alles. Wij kunnen de auto van tevoren vrijwaren. Wanneer wij de auto komen halen, ontvang je van ons het vrijwaringsbewijs, als bewijs dat de auto niet langer op jouw naam staat en jij hier dus ook niet aansprakelijk meer voor bent. Vervolgens zorgen wij direct voor de betaling van het overeengekomen bedrag. Van tevoren kun je bij ons aangeven hoe je dit bedrag wenst te ontvangen. Wij kunnen zorgen voor een contante betaling of het bedrag per bank aan je overmaken. Wanneer alle formaliteiten zijn afgerond, zullen wij de auto opladen en deze voor je afvoeren.

  Je sloopauto laten ophalen is om meerdere redenen een uitstekende keuze. Allereerst is er het gemak van Auto Inkoop Service. Je wordt volledig ontzorgd. Het enige dat je hoeft te doen is ons de benodigde informatie geven, wat in veel gevallen dus een klusje is van slechts enkele minuten. Vergelijk dat eens met alle moeite die je moet doen om jouw auto door een andere dienst opgehaald te krijgen. Vaak moeten mensen zelfs een bergingsbedrijf bellen om de auto weg te krijgen. Wij zijn dat bergingsbedrijf, alleen geven wij nog geld voor je auto.

  Dat is dus het tweede voordeel: wij geven je een realistische dagwaarde aan de hand van de staat van je auto. Het maakt niet uit hoe erg de schade is: elke auto brengt nog wel iets op.

  Een voordeel waar wij het nog niet over hebben gehad, is de nieuwe bestemming van jouw auto. Natuurlijk: je auto rijdt waarschijnlijk niet meer en is voor jou daarom niet meer bruikbaar. Dat betekent echter niet dat deze geen functie meer heeft. Wij hebben contacten die jouw auto nog goed kunnen gebruiken. Dat is dan ook de reden waarom wij een mooi bedrag voor jouw auto kunnen bieden.

  Wie denkt aan aan sloopauto, denkt waarschijnlijk aan een auto die op de sloop belandt om vervolgens in de spreekwoordelijke gehaktmolen te worden gestopt. Dat hoeft zeker niet zo te zijn. Want ook wanneer jouw auto total loss is, zijn er nog zeer veel onderdelen bruikbaar. Bijna elk onderdeel van jouw auto kan namelijk nog worden hergebruikt. Een sloopauto kan dienst doen als “donorauto”. Het is soms zelfs zo dat een auto die hier niet meer rendabel is om op te knappen, dat in een ander land nog wel is. Wij kunnen dus elke sloopauto ophalen en hebben voor elke auto een goede nieuwe bestemming. Dat is toch fijn om te weten.

  Heb je vragen? Neem contact met ons op

  Onze sloopauto ophalen service is dus eenvoudig, snel en transparant. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden of je te helpen bij het aanmeldproces.

  Sloopauto

  Auto Inkoop Service - Auto Sloperij

  Vragen? Chat met ons op WhatsAPP

  Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 – 21:00 uur

  logos
  Back To Top