skip to Main Content

Sloopauto verkopen Utrecht; Auto inkoop Service; eenvoudig binnen 24 uur!

  Verkoop nu uw auto

  Vul hier uw kenteken in:

  Merk

  Model

  Vervaldatum APK


  Je sloopauto verkopen in Utrecht doe je het beste bij Auto Inkoop Service

  Je wilt je sloopauto verkopen aan auto Inkoop Service: maar wie zijn wij?

  Wij zijn een zeer ervaren en gespecialiseerd tweedehands auto inkoop bedrijf uit het midden van het land. Bij ons kun je terecht voor de verkoop van alle typen auto’s. Het maakt daarbij niet uit in welke staat jouw auto zich bevindt. Of het nu een dure bolide uit het hogere segment betreft of een sloopauto, bij ons kan je terecht. Van stadsauto tot terreinwagen en van bedrijfswagen tot kleine vrachtwagen.

  Onze website werkt heel gemakkelijk. Je vult online je kenteken in en wij reageren snel op je met een vrijblijvend bod. Hierbij doen wij de grootst mogelijke inspanning om jouw gegevens discreet te houden. In geen geval worden gegevens aan derden verstrekt. Privacy gaat immers voor alles.

  Naast privacy staat ook eerlijkheid binnen ons bedrijf op plek 1. Binnen de Nederlandse automarkt waarin de transparantie vaak ver te zoeken is, lijkt het zicht op eerlijke prijzen vaak troebel. Particulieren krijgen veelal een totaal onrealistische prijs als ze hun auto verkopen aan handelaren. Maar niet bij ons bedrijf. Eerlijkheid en vertrouwen zijn namelijk een groot goed bij Auto Inkoop Service.

  Waarom in Utrecht je sloopauto verkopen aan Auto Inkoop Service?

  Sloopauto Verkopen Utrecht Als je je sloopauto wilt verkopen in of rondom Utrecht, dan ben je bij ons aan het goede adres. Omdat ons hoofdkantoor gevestigd is in het centraal gelegen Amersfoort, kunnen wij tot in elke hoek van Nederland komen om je sloopauto op te halen. Nederland is klein, maar Utrecht ligt voor ons om de hoek.

  Vaak is het zo dat als auto’s aan het eind van hun levensduur zijn, ze niet meer de weg op kunnen omdat ze kapot zijn. Soms mogen auto’s simpelweg de weg niet meer op. Dit kan u stress opleveren en wij nemen deze graag uit uw handen. Wij komen namelijk de auto gewoon bij jou thuis ophalen. Zo hoef je er bijna niets voor te doen. En je krijgt er een goede, eerlijke en realistische prijs voor. Auto Inkoop Service werkt volledig zelfstandig en kent een groot netwerk aan afnemers. Hierdoor weten wij voor auto’s of de onderdelen van auto’s een goede opbrengst te krijgen. Deze opbrengst zie je terug in de goede prijs voor jouw sloopauto.

  Vragen? Chat met ons op WhatsAPP

  Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 – 21:00 uur

  Omdat wij een allround auto inkoopbedrijf zijn, kun je alle merken en modellen auto’s aan ons verkopen. Dit geldt ook voor sloopauto’s. Of je auto nu een Franse Citroën, een Amerikaanse Chevrolet of een Japanse Honda is, elke auto wordt geaccepteerd.

  Als jouw auto in total loss is, dan is het een sloopauto. Total loss betekent dat de schade of mankementen aan je auto in economische zin niet meer gerepareerd kunnen worden. De reparatiekosten zijn in dat geval vanwege de dagwaarde van je auto. De dagwaarde is de waarde die de verzekering aan je auto zou geven op een bepaald moment. Als je jouw auto, met een waarde van €1000, laat repareren en de reparatie kost €950, dan is je auto total loss. De kosten van de reparatie wegen dan niet meer op tegen de baten.

  Een auto kan echter ook in technische zin total loss zijn. In dat geval is het technisch onmogelijk om je auto weer veilig de weg op te laten rijden. Een auto kan bijvoorbeeld technisch total loss zijn wanneer de auto ernstig beschadigd is geweest door een ongeluk. Ook als een auto op belangrijke onderdelen is gaan doorroesten, kan deze als technisch total loss worden beschouwd.

  De waarde van de sloopauto hangt af van verschillende factoren. Niet alleen opbrengst van het geheel aan ijzer of onderdelen beïnvloede de waarde van je sloopauto. Het ontmantelen van een auto brengt namelijk ook kosten met zich mee. We bespreken dit hier verder met je.

  Voor de meeste sloopauto’s geldt dat je hiervoor de schrootwaarde krijgt. Schrootwaarde wordt ook wel de wrakwaarde of de restwaarde genoemd. Dit is de waarde van je auto wanneer deze aan het einde van zijn levensduur is gekomen. Omdat je auto voor een grotendeels uit metaal bestaat, wordt de waarde met name bepaald door de ijzerprijs. Het gewicht tussen auto’s verschilt. Grotere auto’s zijn ook vaak zwaarder en daardoor krijg je voor deze auto’s een hogere prijs. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat de schrootwaarde begint vanaf €50 begint.

  Voor sommige auto’s geldt dat ze niet meer geschikt zijn om mee te rijden omdat reparatie te duur is. Ze zijn dan ‘rijp voor de sloop’, maar kunnen nog vaak nog waardevolle onderdelen hebben. Dit geldt met name voor de wat nieuwere auto’s. Als je auto uit het duurdere segment komt, is de prijs voor tweedehands onderdelen vaak hoger. Je auto is in dat geval een soort donorauto. Voordat je auto wordt gesloopt, worden eerst de goed werkende onderdelen eruit gehaald. Wij zullen jou een eerlijke prijs bieden wanneer jouw auto een donorauto betreft.

  Het demonteren van auto’s brengt veel kosten met zich mee. Zo ook bij jouw auto. Misschien herinner je je nog wel beelden van hoe de autosloperijen er vroeger uit zagen. Oude, op elkaar gestapelde auto’s stonden stonden veelal weg te roesten op blubberige velden die waren doorlopen was van olie. Deze manier van ontmantelen bracht weinig kosten met zich mee. Wel was het heel belastend voor de natuur. Goedkoop was hiermee duurkoop want de rekening van de vervuiling betalen we nog steeds. Omdat de grond in Nederland zo poreus is, is veel grond en grondwater aangetast.

  Vandaag de dag worden auto’s op een veel schonere en verantwoordere manier gerecycled dan vroeger. Men spreekt tegenwoordig niet meer van slopen maar van demonteren. Daarom worden de sloopbedrijven ook wel demontagebedrijven genoemd. Meer dan ooit worden de auto’s met precisie uit elkaar gehaald en ieder onderdeel dat belastend kan zijn voor de omgeving, wordt verwijderd. Zo worden bijvoorbeeld alle verschillende vloeistoffen afgetapt. Wat overblijft van een auto wordt naar een shredderbedrijf gebracht. Zo’n bedrijf zorgt ervoor dat de auto in kleine stukjes wordt gehakt. Deze kleine stukjes gaan vervolgens naar een fabriek die erin gespecialiseerd is om ze te scheiden en er herbruikbare stoffen van te maken. Al met al wordt zo bijna 99% procent van je auto opnieuw gebruikt. Dit brengt wel de nodige kosten met zich mee. Deze kosten zie je terug in de prijs van de schrootwaarde van de auto.

  Op het internet vind je veel bedrijven en platforms waarop je je sloopauto kan aanbieden. Ook veel sloopbedrijven bieden aan om je auto thuis op te halen. Kijk hiermee uit. Het kan namelijk zo zijn dat bedrijven je niet de prijs geeft die je eigenlijk toe zou moeten komen. Veel inkopers en slopers weten dat jij met je auto zit en er vanaf wilt. Hier kunnen ze gebruik van maken door je een prijs aan te bieden die veel lager is dan de eigenlijke waarde. Hiermee is niet gezegd dat dit foutieve mensen zijn; ze willen gewoon makkelijk en snel geld verdienen. En omdat jij als particulier minder verstand hebt van auto’s, kunnen deze handelaren hier handig gebruik van maken.

  Bij ons gaat dit anders. We zijn een gerenommeerd bedrijf dat in de afgelopen jaren een goede reputatie heeft opgebouwd met veel tevreden klanten. We bieden je een eerlijke prijs voor jouw sloopauto. We hebben betrouwbare specialisten in dienst die met hun jarenlange ervaring goed kijken naar de waarde van jouw auto. Niet iedere auto vertegenwoordigt een grote restwaarde. Het kan natuurlijk zo zijn dat voor jouw auto slechts de schrootwaarde geldt. We zullen je dan aanbieden jouw auto voor het schrootwaardebedrag op te halen. Maar als jouw auto meer waard is, dan bieden we je hiervoor een eerlijke prijs. Door middel van ons grote netwerk kunnen we de onderdelen van jouw auto goed verkopen. Dit zie je terug in de goede prijs die we geven voor jouw auto, die we graag bij je ophalen in Utrecht.

  Het is heel gemakkelijk om te weten te komen wat jouw sloopauto waard is. Wij hebben hiervoor een handige manier bedacht. Als je op de knop ‘sloopauto verkopen Utrecht’ klikt, zie je daar een leeg nummerbord. In het nummerbord voer je het kenteken van jouw auto in. Wij zien zo wat het model is van je auto. Al binnen 15 minuten zullen we op je reageren.

  We snappen dat je verknocht kan zijn aan je wagentje. Misschien rij je er al jaren in rond met veel plezier. Het kan dan pijn doen om de auto te verkopen. Om deze pijn iets te verzachten leggen we je graag uit waarom het in veel gevallen het beste is om je sloopauto toch te koop aan te bieden. Het slopen van oude auto’s is namelijk goed voor het milieu. Als we modernere auto’s vergelijken met oude auto’s, dan bestaat daarin namelijk een gigantisch verschil in uitstoot.

  Vooral voor oude diesels maar in mindere mate ook voor oude benzine en LPG auto’s geldt dat ze vaak zo’n hoge uitstoot kennen, dat je je afvraagt of het goed is dat ze nog lang blijven rondrijden. Met name in de wat dichter bewoonde gebieden zijn oude diesels een probleem. Dit komt doordat de roet die wordt uitgestoten, heel schadelijk kan zijn voor de longen wanneer deze wordt ingeademd. Daarbij is het zo dat niet alleen de longen van de mens, maar ook de longen van de aarde harder moeten werken. Oudere auto’s stoten namelijk vele malen meer co2 en stikstof uit dan nieuwere auto’s.

   

  Wanneer je bijvoorbeeld een diesel auto van twintig jaar oud neemt, stoot deze gemiddeld 6 keer meer stikstofdioxide uit dan een moderne diesel. Een oude diesel stoot meer dan 10 keer zoveel uit dan een moderne benzine auto. Dit is een enorm verschil.

   

  Van de totale uitstoot wordt ongeveer 35 procent veroorzaakt door oude auto’s. Dit is een hoog percentage, omdat je op de weg vooral nieuwere auto’s tegenkomt. Met oudere auto’s bedoelen we de auto’s die zijn gebouwd voor 2005. Deze auto’s maken met 15% procent maar een klein deel van het wagenpark uit. Wetende dat er meer dan 1,2 miljoen auto’s van 15 jaar en ouder in Nederland rijden, moet er nog een hoop gebeuren. Een kleine groep oude auto’s is dus verantwoordelijk voor meer dan een derde van de uitstoot en dit gaat veranderen. Door je sloopauto te verkopen aan Auto Inkoop Service kun jij hier een steentje aan bijdragen.

  Als je aan ons je sloopauto hebt verkocht, is er een ding dat je goed moet onthouden. Het kenteken van je auto vervalt namelijk nadat je ervoor hebt gekozen de auto te laten slopen. Hier moet je nog wel zelf iets voor doen. Het kenteken moet namelijk worden ingeleverd. Dit kun je bij een postkantoor zelf doen. Wij of de sloper kunnen dit ook voor je doen en bieden het als service aan. We bellen dan met de Rijksdienst voor Wegverkeer en vragen een vrijwaringsbewijs aan. Dit is het bewijs dat de auto niet meer op jouw naam staat. Met dit vrijwaringsbewijs hoef je niet meer te voldoen aan de verplichtingen die je hebt als je in het bezit bent van een auto. Je bent dan niet meer verantwoordelijk voor zaken als de verzekeringsplicht, de APK-plicht of de wegenbelasting.

  Niet alleen het kopen, maar ook het verkopen van je auto is iets wat je niet alledaags doet. We nemen de spanning die dit met zich mee kan nemen, graag bij je weg.

  Wij helpen daarom graag door je telefonisch te woord te staan als je vragen hebt. Ons telefoonnummer is 085-7600144. Je kan ons ook bereiken per mail. We zullen dan ons best doen om je zo snel mogelijk een reactie te sturen. Ons e-mailadres is info@autoinkoopservice.nl. Onze deskundige medewerkers staan je graag te woord.

  Auto Inkoop Service

  Vragen? Bel ons direct op

  Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 – 21:00 uur

  logos
  Back To Top