skip to Main Content

Trekker verkopen; Auto inkoop Service; eenvoudig binnen 24 uur!

  Verkoop nu uw auto

  Vul hier uw kenteken in:

  Merk

  Model

  Vervaldatum APK


  Trekker verkopen

  Een trekker verkopen is vast niet je dagelijkse bezigheid. Veel bezitters van een mooie trekker zijn er zeer aan gehecht en doen er niet zomaar afstand van. Maar er kan een reden zijn waarom je je trekker wilt verkopen. Bijvoorbeeld omdat deze verouderd is of niet voldoende vermogen heeft voor het doel waarvoor je hem wilt gebruiken. In zo’n geval is het goed te weten dat je je trekker vandaag de dag ook online kunt verkopen. Dat is de makkelijkste manier van verkoop, omdat je er de deur in principe niet voor uit hoeft. Je kunt online je trekker aanbieden en als er zich een geïnteresseerde meldt kunnen jullie meteen zaken doen.

  Online je trekker verkopen is snel en simpel

  Trekker verkopen Je kunt nu heel eenvoudig online je trekker verkopen. Geef een beschrijving en voeg een aantal foto’s toe. Geef de informatie door en je krijgt vaak al binnen een uur een reactie van een mogelijk geïnteresseerde. Deze zal een bod doen op basis van de kenmerken en de staat van de trekker. Als je het bod accepteert kunnen jullie direct zaken doen en kan de verkoop dezelfde dag nog worden geregeld. Dat is nog eens wat anders dan zoals de verkoop vroeger ging. Dan moest je vaak meerdere bedrijven af met de trekker om te horen of er een goede prijs voor werd geboden, of moest je in de krant adverteren met dus bijkomende kosten. Het internet heeft trekkers verkopen een stuk makkelijker gemaakt.

  Vragen? Bel ons direct op

  Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 – 21:00 uur

  Wat bepaalt de prijs van mijn trekker?

  De prijs die je krijgt voor je trekker hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste zijn:

  • De staat waarin de trekker verkeert
  • Het bouwjaar
  • Het aantal gereden kilometers
  • De staat van de banden en de motor
  • Eventuele schade

  Als je trekker op deze punten goed scoort zal de prijs uiteraard hoger zijn. Een trekker met schade levert natuurlijk flink minder op, maar als er nog meerdere onderdelen bruikbaar zijn kan je er soms toch nog een aardige prijs voor krijgen.

  Wat gebeurt er na de verkoop van mijn trekker?

  Als je je trekker wilt verkopen en je bent het met de koper eens geworden over de prijs, dan zal de koper ervoor zorgen dat het kenteken van de trekker wordt overgeschreven. Dat is heel belangrijk. Zo lang het kenteken op jouw naam staat ben je verantwoordelijk voor wat er met de trekker gebeurt. Als er een verkeersovertreding wordt begaan of erger nog: een ongeval plaatsvindt, dan zal de politie bij jou aankloppen als het kenteken niet is overgezet. Zorg er dus voor als je je trekker wilt verkopen, dat je bij de overdracht alle papieren bij je hebt en dat het kenteken direct na de verkoop op naam van de nieuwe eigenaar wordt gezet. Als dat is gebeurd ben jij niet langer aansprakelijk mocht er iets gebeuren.

  Transport van de trekker

  De koper van je trekker zal voor transport zorgen. Als de trekker nog kan rijden dan kan deze eventueel zelfstandig naar een locatie rijden van waar hij vervolgens wordt doorverkocht of gedemonteerd voor onderdelen. Als rijden niet meer kan, bijvoorbeeld door schade of een defect, zal de koper voor transport zorgen. Meestal kan dit transport binnen 1 tot 2 dagen al plaatsvinden. Je hoeft dus als verkoper niets te regelen om de trekker op de plaats van bestemming te krijgen.

  Voor wie zijn gebruikte trekkers interessant?

  Voor gebruikte trekkers is een brede afzetmarkt. Ten eerste zijn er geïnteresseerden in Nederland die voor hun bedrijf op zoek zijn naar een goedkope maar nog goed bruikbare trekker. Daarnaast worden gebruikte trekkers ook vaak verkocht naar het buitenland. In landen waar de levensstandaard laag ligt is de aankoop van nieuw materiaal vaak geen optie. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld landen in Afrika of Azië of in de landen in Oost-Europa. Veel van de in Nederland ingekochte gebruikte trekkers worden dan ook geëxporteerd. Uiteraard worden ze alleen als rijdend materiaal verkocht als dit nog veilig kan en als aan de voorwaarden van het land van bestemming wordt voldaan.

  Een trekker verkopen voor de onderdelen

  Ook een trekker met schade of een trekker met een groot defect kan aantrekkelijk zijn om te verkopen. Stel je hebt een aanrijding gehad met de trekker en de schade is zo omvangrijk dat reparatie niet meer loont. In dat geval kun je je trekker met schade verkopen. De prijs die je krijgt is uiteraard inclusief die schade, maar als er nog onderdelen kunnen worden hergebruikt kan het bedrag soms nog erg meevallen. Zeker als je geen vergoeding van de verzekering krijgt, bijvoorbeeld na een aanrijding door eigen schuld, kan verkoop een goede optie zijn. Ook als er een defect aan de trekker is waarvoor je de kosten van reparatie te hoog vindt kun je verkoop overwegen. Ook in geval van een trekker met schade of een defect wordt deze na verkoop kosteloos bij je opgehaald door de verkoper.

  Auto Inkoop Service - Auto Sloperij

  Verkoop je trekker altijd aan een bonafide handelaar

  Wil je je trekker verkopen, zorg dan dat je zaken doet met een bonafide handelaar. Soms is het lastig om die te herkennen. Referenties opzoeken op het internet kan soms helpen. Een bonafide handelaar zal niet alleen een eerlijke prijs bieden voor je trekker, maar hij zal er ook voor zorgen dat de administratie direct in orde wordt gemaakt. Je loopt dan niet het risico dat je aansprakelijk wordt gesteld voor schade of verkeersovertredingen waar jij niet meer verantwoordelijk voor bent. Als je wordt benaderd door een koper die je niet vertrouwt, bedenk dan dat de trekker van jou is zo lang er geen verkoop heeft plaatsgevonden. Je kunt de onderhandelingen dan altijd afbreken en je trekker aan iemand anders verkopen.

  Gemakkelijk online je trekker verkopen

  Online je trekker verkopen is de makkelijkste manier als je een nieuwe eigenaar zoekt.  Vandaag de dag kun je alles online verkopen, en dat geldt dus ook voor trekkers. De websites waar trekkers te koop worden aangeboden worden doorgaans bezocht door mensen die gericht op zoek zijn. De kans op snelle verkoop is daarmee een stuk groter dan wanneer je gebruik maakt van een algemeen verkoop platform waar jouw trekker wordt aangeboden tussen huisraad, fietsen en caravans.

  Heb je vragen? Neem contact met ons op

  Trekker verkopen is dus eenvoudig, snel en transparant. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden of je te helpen bij het aanmeldproces.

  Vragen? Chat met ons op WhatsAPP

  Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 – 21:00 uur

  logos
  Back To Top