skip to Main Content

Vrachtauto verkopen; Auto inkoop Service; eenvoudig binnen 24 uur!

  Verkoop nu uw auto

  Vul hier uw kenteken in:

  Merk

  Model

  Vervaldatum APK


  Vrachtauto verkopen

  Als je je vrachtauto wilt verkopen dan ga je uiteraard op zoek naar een koper die er een mooie prijs voor wil betalen. Je kunt een vrachtauto nu ook heel gemakkelijk online verkopen. Daarvoor hoef je dus niet meer allerlei handelaren af te bellen om te vragen of er wellicht interesse is. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal duidelijke foto’s van de vrachtauto maken en de nodige informatie verstrekken. Zodra je gegevens online staan of zijn ontvangen door een handelaar kan deze aan de hand van de informatie meteen een bod doen. Vaak heb je dat bod al binnen een half uur binnen en kun je beslissen of je er wel of niet op in zult gaan.

  Hoeveel levert mijn vrachtauto op bij verkoop?

  Hoeveel je krijgt als je je vrachtauto gaat verkopen is afhankelijk van een aantal factoren. Een koper zal onder andere letten op

  • De leeftijd van de vrachtauto
  • De algemene staat van het voertuig
  • De kilometerstand
  • Merk en type
  • Eventuele schade

  Afhankelijk van deze kenmerken wordt een prijs bepaald. Natuurlijk staat het je vrij om dit bod wel of niet te accepteren. Als je vindt dat de prijs te laag is kun je de vrachtauto op een ander platform aanbieden om te zien of daar een koper op reageert die je meer wil betalen. Een bod betekent dus nooit dat je perse moet verkopen.

  Kan ik ook een vrachtauto met schade verkopen?

  Een vrachtauto met schade kun je ook online te koop aanbieden. Natuurlijk krijg je voor een schade vrachtauto die je wilt verkopen minder dan voor een vrachtauto die in principe direct de weg weer op kan. Als de vrachtauto bij een aanrijding betrokken is geraakt hangt het van de ernst van de schade af of deze hersteld kan worden. Als er onderdelen vervangen moeten worden zal een koper een inschatting maken wat daarvan de kosten zijn en op basis daarvan een bod doen. Maar ook een vrachtauto die zware schade heeft kan nog wel wat opleveren. Handelaren doen graag een bod omdat ze bruikbare onderdelen van de vrachtauto kunnen demonteren en verkopen. Ook grondstoffen zoals metalen leveren vaak nog een goed bedrag op.

  Vragen? Bel ons direct op

  Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 – 21:00 uur

  Hoe is het transport geregeld als ik mijn vrachtauto verkoop?

  Wanneer je je vrachtauto online verkoopt regelt de koper het transport. Als de vrachtauto nog kan rijden is dat natuurlijk geen probleem. Maar ook bij een schade vrachtauto die niet meer de weg op kan of mag zorgt de koper voor transport. In de meeste gevallen wordt dat zo snel mogelijk geregeld na de verkoop, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Omdat een vrachtauto niet zomaar langs de openbare weg mag staan is het zaak dat een verkochte vrachtauto zo snel mogelijk wordt getransporteerd naar een plaats waar hij veilig kan worden geparkeerd.

  Wat gebeurt er met vrachtauto’s die online worden verkocht?

  Vrachtauto’s die online worden verkocht gaan vaak naar een handelaar. Deze verkoopt ze door aan transporteurs in binnen- en buitenland. Landen in Oost-Europa en op andere continenten zoals Afrika en Azië zijn vaak zeer geïnteresseerd in gebruikte vrachtauto’s. Deze zijn in aanschaf immers een stuk goedkoper dan nieuwe en daardoor aantrekkelijk voor bedrijven in armere landen. Vrachtauto’s die door de Nederlandse eigenaar zijn afgeschreven en worden verkocht gaan in dit soort landen vaak nog vele jaren mee. De motoren zijn immers haast onverslijtbaar en kunnen vele honderdduizenden kilometers mee.

  Waar moet ik op letten als ik mijn vrachtauto ga verkopen?

  Als je je vrachtauto gaat verkopen is het belangrijk dat je zaken doet met een bonafide handelaar. Als je het idee hebt dat er zaken niet kloppen is het verstandig om de deal af te blazen. Het gaat hierbij niet alleen om het krijgen van een eerlijke prijs voor je vrachtauto maar ook om de correcte afhandeling. Na de verkoop dient het eigendom van de vrachtauto direct te worden overgeschreven. Als dat niet gebeurt blijf jij immers als eigenaar geregistreerd staan en ben je verantwoordelijk als er iets gebeurt. Als er met de vrachtauto wordt gereden en er wordt een ongeval veroorzaakt of een verkeersovertreding begaan dan zal de politie op basis van de kentekenregistratie bij jou uitkomen. Daarom is het belangrijk dat als je je vrachtauto verkocht hebt, het kenteken direct op naam van de nieuwe eigenaar wordt gezet. Dit kan direct worden geregeld via de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

  Wat is het voordeel van je vrachtauto online verkopen?

  Als je je vrachtauto online verkoopt bereik je direct een groot aantal potentiële kopers. Anders dan wanneer je vroeger in een vakblad adverteerde of in de krant kunnen geïnteresseerden direct je advertentie zien en hierop reageren. Daarom krijg je vaak al snel nadat je je vrachtauto online voor verkoop aanbiedt een bod op de vrachtauto. Uiteraard wordt dit bod pas bekrachtigd als de koper de vrachtauto heeft gezien. Op basis van de beschrijving en de foto’s wordt een bod gedaan, dat pas wordt bekrachtigd als de vrachtauto ‘live’ is gezien en er geen verborgen gebreken zijn geconstateerd die op de foto’s of uit de beschrijving niet naar voren kwamen. Als je het eens bent geworden met de koper over de prijs kan de verkoop van je vrachtauto direct worden geregeld.

  Eigenaren kiezen graag voor online verkopen van hun vrachtauto

  Online je vrachtauto verkopen heeft veel voordelen. Niet alleen kun je snel veel belangstellenden bereiken, je kunt de verkoop ook regelen op het moment dat het jou schikt. Je kunt immers op ieder moment een advertentie plaatsen op een online platform of de gegevens online doorgeven aan een bedrijf dat gebruikte vrachtauto’s inkoopt. Je hoeft niet te wachten tot op maandagochtend de bedrijven weer bereikbaar zijn. Als je je vrachtauto online hebt verkocht wordt de overdracht meteen geregeld en worden er afspraken gemaakt over het transport. De verkoop kan op deze manier binnen enkele uren zijn afgehandeld. Dat is iets heel anders dan dat je met je gebruikte vrachtauto langs verschillende handelaren moet rijden die een bod doen. Het kan dan veel tijd en moeite kosten om uiteindelijk het beste bod voor jouw vrachtauto te krijgen. Het is dus zeker de moeite waard om te overwegen om je vrachtauto online te verkopen.

  Heb je vragen? Neem contact met ons op

  Onze vrachtauto verkopen is dus eenvoudig, snel en transparant. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden of je te helpen bij het aanmeldproces.

  Auto Inkoop Service - Auto Sloperij

  vrachtauto verkopen

  Vragen? Chat met ons op WhatsAPP

  Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 – 21:00 uur

  logos
  Back To Top