skip to Main Content

Digitale kentekenplaat; Auto inkoop Service; eenvoudig binnen 24 uur!

  Verkoop nu uw auto

  Vul hier uw kenteken in:

  Merk

  Model

  Vervaldatum APK


  Digitale kentekenplaat

  De digitale kentekenplaat bestaat al en werd op de autobeurs in Detroit gepresenteerd. In 2018 komt de digitale kentekenplaat op de Amerikaanse markt.

  100.00 stuks van de digitale kentekenplaat in 2018

  Het is een uitvinding van het Amerikaanse bedrijf Reviver Auto. Dit bedrijf doet in technologie voor auto’s. Het doel is om er dit jaar 100.000 in gebruik te hebben.
  Het plan is om de digitale kentekenplaat eerst in California te introduceren. Dit omdat deze staat de digitale kentekenplaat al in 2010 heeft gelegaliseerd. Daarna volgen waarschijnlijk Florida, Texas en Arizona.

  digitale kentekenplaat

  RPlate

  De plaat heet ‘RPlate” en heeft de afmetingen van een normale Amerikaanse kentekenplaat.
  Uiteraard kan de plaat het kenteken weergeven, dat is het hoofddoel, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden:

  De plaat is verbonden met internet. Hierdoor kan er o.a.: reclame op getoond kan worden, of steun voor een goeddoel kan worden betuigd (Charity plate). Of er kan een thema op worden getoond (wat in de USA is toegestaan). Afbeeldingen dus ook. Eigenlijk alles dat de eigenaar van de auto wil tonen. Daarvoor kan de weergave van het kenteken zelf worden aangepast.

  Ook wordt een wissel van eigenaar makkelijker omdat de kentekenplaat niet meer vervangen hoeft te worden bij koop of verkoop. Het is ook makkeijker om de registratievernieuwing bij te houden die in Amerika jaarlijks plaatsvindt. Normaalgesproken moest er dan een kentekensticker worden geplakt.

  
Nog meer technische mogelijkheden van de digitale kentekenplaat omvatten rittenregistratie en voertuigvolgsystemen (tracking). Dat is nu al mogelijk via navigatiesytemen. Maar met deze innovatieve vinding kan het ook bij auto’s zonder navigatie Ook handig voor wagenparkbeheerders.

  Besparing

  De Amerikaanse RDW, die Department of Motor Vehicles wordt genoemd, ziet voordelen in het digitale systeem. Ze verwachten ook dat het kosten zal besparen. Om te beginnen al een besparing van 20 miljoen dollar als er geen brieven meer hoeven te worden gestuurd naar eigenaren van auto’s.

  In dit filmpje op youtube is te zien hoe Reviver zelf de RPlate presenteert.

  logos
  Back To Top