skip to Main Content

Massale exportauto s naar Libie; Auto inkoop Service; eenvoudig binnen 24 uur!

  Verkoop nu uw auto

  Vul hier uw kenteken in:

  Merk

  Model

  Vervaldatum APK


  Massale exportauto s naar Libie

  Na de openstelling van de grenzen naar Libië worden er momenteel in grote schaal grote sedan auto’s geëxporteerd naar Libië .

  Waren het voorheen vooral de Oostblok landen , nu nemen met rassen schreden de Libiërs deel aan de grote export markt , de stijging gaat richting de 90%.

  Nu de revoltie voorbij is en het land kan werken aan een iets minder gewelddadige toekomst blijkt dat er massaal auto’s worden geïmporteerd vanuit Nederland. Vorig kwartaal was er al een verdubbeling ten opzichte van 2010, in het derde kwartaal ging het helemaal hard. Toen werden er negen keer zoveel auto’s verscheept richting Libië dan het jaar ervoor. Of om het in cijfers te zeggen: het aantal auto’s ging van 262 stuks naar 2.464 bolides.

  Het ging in bijna alle gevallen (97%) om auto’s van 10 jaar en ouder. Veruit het populairst onder de Libische beunhazen zijn de Mazda 323 en de Opel Astra. Kijken we naar merken alleen dat zien we dat Koreaanse merken als Daewoo en Hyundai bijna niet aan te slepen zijn.

  Hiermee staat het gehavende Libië nu op de tweede plaats van exportlanden voor occasions, nog voor traditioneel belangrijke landen als Roemenië, Wit-Rusland en Litouwen. Ter vergelijking: vorig jaar stond Libië nog op de 20e plaats van exportlanden. (bron: VWE)

  logos
  Back To Top